torsdag 14 mars 2013

Tänk först!

Vill du inte bli arg, frustrerad och därefter fundera över människors dumhet och djurens rätt till värdighet...
Då ska du inte klicka dig vidare till den länk jag tänker dela här.

Historien delas utav en kvinna som hade en häst Nehrus, välförsäkrad i ett känt bolag.
Hela händelsen är totalt absurd!!

Länk till sidan.


Söndag kväll den 4 november ringer veterinärerna till LE och säger: ”Du kan nog ta hem honom nu, han skulle må bättre av det”.  LE åker då ned till Helsingborg med sin dotter och hennes tränare.  De blir fullkomligt chockade vid åsynen av hästen, men bemöts av orden: ”Då skulle du sett honom för tre dagar sedan.”
Nehrus allmäntillstånd är bedrövligt, hans nedblodade, uppspruckna huvud har ännu mer avskavd hud, köttslamsor och hudrester hänger på alla kanter i boxen, han är uppsvullen och har tappat i vikt på grund av svårigheterna att äta.
****
Eftersom Nehru avlivas en lördagskväll, och veterinär Lars Göran Falk tidigare hotat med att han ville obducera honom för att kunna ta ställning, tvingas veterinär Caspar Lyngaard se till att hugga huvudet av hästen för att förebygga att Folksams veterinär annars skulle hävda att ägaren eller veterinären gjort det omöjligt för Folksam att genomföra en obduktion. (Krematoriet ringer ett par dagar senare till LE och frågar om de skall invänta huvudet före kremeringen). Hela proceduren blir mycket smärtsam och ovärdig.

1 kommentar: